Marissa Meyer: Holdbéli krónikák

Cinder

Százhuszonhat évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.

Először is le kell szögezni, hogy ez egy továbbfejlesztett Hamupipőke történet, kiborgokkal meg mindenféle finomságokkal. A teljesen lecsupaszított mesére épül, és teleszövi modern elemekkel, amik még a mi világunkban sem léteznek. Jól megírt könyvről beszélünk, sok izgalmas jelenettel. Nagyon élvezhető és mivel tele van fantáziaelemekkel, egy teljesen más világba repít el, amelyben hercegek és kiborgok vannak. Én személy szerint imádtam, nem feltűnő, hogy a Hamupipőkére épít, csak néha felsejlik az eredeti történet néhány fő szála, de semmi óriási koppintás nincs benne. A szereplőknek nagyon egyedi személyiségük van és nem az van, hogy minden percben egymás nyakába ugrálnak, hanem tényleg mindig arra koncentrálnak, ami előttük áll feladat. Ajánlom mindenkinek, aki szerette az alap Hamupipőkét kiskorában, most pedig szeret fantasy könyveket olvasni.
Értékelés: 5/5

Scarlet
Még a jövőben is óvakodj a farkastól…
Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.
Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Ezzel is ugyanaz a helyzet, mint a Cinderrel, csak ez a Piroska és a Farkas történetére épül. Élvezhető történet óriási fantasy elemekkel és a múlt hierarchiájának keveredésével.
Értékelés: 5/5

Cress - rajongói fordítás
Rhealin könyvei: !Friss! Marissa Meyer - Cress és Winter (Holdbéli ...
Marissa Meyer bestseller Holdbéli krónikák sorozatának harmadik könyvében Cinder és Thorne kapitány szökevények most már Scarlettel és Farkassal kiegészülve menekülnek, miközben az egész Föderáció és a Luna is őket keresi. Együtt arra készülnek, hogy letaszítsák Levana királynőt a trónról és megakadályozzák, hogy a hadseregével leigázza a Földet.

Minden reményüket Cressbe helyezik, a lányba, aki egy műholdon, teljes száműzetésben nőtt fel, és csak a holoképernyők jelentették a társaságot számára. Cress ugyan remek hackerré cseperedett, de sajnos kénytelen Levanának dolgozni, és épp most kapott utasításokat arra, hogy megtalálja Cindert és jóképű bűntársát, Thorne-t.
Mikor egy vakmerő mentési kísérlet rosszul sül el, a társaság elszakad egymástól. Cress végre szabad, de a szabadság ára magasabb, mint valaha képzelte. Mindeközben Levana királynő mindent megtesz annak érdekében, hogy semmi ne álljon a házasságkötése útjába Kaito császárral, különösen nem egy kiborg szerelőlány. Cress, Scarlet és Cinder nem tervezték megmenteni a világot, de úgy néz ki, ők jelentik az egyetlen reményt. 

Értékelés: 5/5

Winter - rajongói fordítás

Winter (angol) · Marissa Meyer · Könyv · MolyLuna népe csodálja Winter hercegnőt annak kegyelmessége és  kedvessége miatt, valamint az arcán húzódó hegek ellenére is az a hír járja, hogy a szépsége még a mostohájáénál, Levana királynőénél is lélegzetelállítóbb.
Winter megveti a mostoháját, és tudja, hogy Levana nem helyeselné a gyermekkori barátja, Jacin, a jóképű palotaőr iránti érzelmeit. De Winter nem olyan gyenge, mint ahogyan azt Levana hiszi, a lány már évek óta folyamatosan ássa alá mostohája akaratát. Cinderrel, a kiborg szerelőlánnyal és annak szövetségeseivel karöltve Winternek talán elég hatalma van, hogy kirobbantson egy forradalmat, és megnyerje a háborút, ami már így is túlságosan régóta tombol.


Értékelés: 5/5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések